Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, σας ευχόμαστε υγεία και καλή πρόοδο στα παιδιά σας.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επικοινωνίας του σχολείου με την οικογένεια του κάθε μαθητή, κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε, αλλά και να ζητήσουμε τη συνδρομή σας για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου, στη φοίτηση και στην πρόοδο των μαθητών, αλλά και στα νέα δεδομένα που προέκυμαν λόγω της πανδημίας. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, δημιουργικό σχολικό περιβάλλον, ανοιχτό προς τους γονείς και την κοινωνία, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές, το οποίο ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Επισημαίνονται τα ακόλουθα:

 • Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,


Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/άθλησης. Επειδή δεν θα γίνεται χρήση μάσκας όταν τα παιδιά τρώνε ή πίνουν, κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις

 •  Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων.

Η απουσία μαθητών δικαιολογείται στις κάτωθι περιπτώσεις:

 • Εάν νοσεί από τον νέο κορονοϊό ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
 • Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας.

Παράλληλα, είναι πολύ σημαντική η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού κατά την ώρα των διαλειμμάτων αλλά και κατά την αποχώρηση ή προσέλευση στο σχολείο ή την αίθουσα, ο σωστός καθαρισμός των χεριών, η ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ μαθητών.

Συμπληρωματικό ενημερωτικό υλικό διατίθεται στον δυκτιακό τόπο του σχολείου μας στην διεύθυνση https://3gym-mytil.les.sch.gr/index.php/enimerosi/anakoinoseis/231-covid-19

 

Απαιτούμενα έγγραφα έναρξης της σχολικής χρονιάς:

Ενημερώνουμε τους κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας, ότι ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να συμπληρώσουν την κατάλληλη υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και υπογράφεται από τον γονέα στο σχολείο (οδηγίες έχουν σταλει στα εμαιλ των κηδεμόνων).

Ταυτόχρονα, οι κηδεμόνες των μαθητών της Α τάξης, θα πρέπει να συνυποβάλλουν (πρωτότυπο) το κατάλληλα συμπληρωμένο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

 

Επικοινωνία σχολείου-γονέων & κηδεμόνων

Το σχολείο μας δίνει μεγάλη σημασία στην συχνή επικοινωνία με τους γονεις και κηδεμόνες των μαθητών μας, τόσο για γενικά θέματα της σχολικής ζωής, αλλά και για ειδικότερα θέματα που αφορούν το κάθε μαθητή. 

Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ηλεκτρονική ενημέρωση από το σχολείο προς την μαθητική κοινότητα. Ετσι το σχολείο επικοινωνεί με τους μαθητές και τους κηδεμόνες:

 • μέσω της σχολικής ιστοσελίδας https://3gym-mytil.les.sch.gr/
 • μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) για ειδικότερα θέματα
 • Για λόγους αμεσότερης ενημέρωσης λειτουργεί και η επίσημη σελίδα του σχολέιου στο Facebook https://www.facebook.com/3gymmyt

Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο:

 • ηλεκτρονικά (με email ή με μηνύματα μέσω της σχολικής ιστοσελίδας)
 • τηλεφωνικά ή
 • προσερχόμενοι στο σχολείο

Έναρξη σχολικής χρονιάς: Δευτέρα 13/9/2021

Κατά την πρώτη ημέρα θα τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός, θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές και θα γίνει ενημέρωση των παιδιών για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. 

Ως ώρα προσέλευσης των μαθητών ορίζεται η 08:00-08:30πμ. Εκτιμώμενη ώρα αποχώρησης: 11:00πμ.

Τυχόν προσέλευση γονέων (καλό είναι να αποφευχθεί), θα πρέπει να γίνει με τήρηση των κανόνων προστασίας (μάσκες αποστάσεις κλπ)

Καθημερινή προσέλευση στο σχολείο:

Η προσέλευση στο σχολείο πρέπει να είναι έγκαιρη. Το κουδούνι χτυπάει στις 8:00. Συνεπώς είναι σημαντικό οι μαθητές να είναι 5-10 λεπτά νωρίτερα στο σχολείο. Η αργοπορημένη προσέλευση συνεπάγεται και απουσία από την 1η διδακτική ώρα.

Κυλικείο

Το κυλικείο θα λειτουργήσει με τους κανόνες υγιεινής και προστασίας που έχει θέσει η πολιτεία. Σημαντικό είνια τα παιδιά να μήν συνωστίζονται αλλά να τηρούν σειρά με αποστάσεις. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας.

Κινητά τηλέφωνα

Απαγορεύονται εκ του νόμου κάθε κινητή ηλεκτρονική συσκευή (κινητά τηλέφωνα. τάμπλετ κλπ).

 

Περισσότερα στο ΦΕΚ Αρ.4187/10-9-2021

Καλή σχολική χρονιά!

Από την διεύθυνση  και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου

 


Translate this webpage!

elbgdanlenfifrdehugaitlvltnoplptrosressv

Τελευταία ενημέρωση δικτυακού τόπου:

 • Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, 08:31:54.