ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Μυτιλήνης  Πέμπτη 14 - Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Από τη Πέμπτη 14  Απριλίου  2022 έως και το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Μυτιλήνης .

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης  και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το κινητό Πολυϊατρείο  «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του Οργανισμού, στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, μέλη του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί και Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του και για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η δράση είναι το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης .

Ωράριο Λειτουργίας του Κινητού Πολυϊατρείου: 9:00- 17:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2251350505  (ώρες: 9:00-13:00).

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:    
1.    Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
2.    Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
3.    Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
4.    Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 148.050 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

 Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 11040

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Το Χαμόγελο του Παιδιού  & Δήμος Μυτιλήνης

         

Δράση Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης» -Πολυϊατρείο « ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

         

Πέμπτη  14/4

Παρασκευή  15/4

Σάββατο  16/4

 

 

9:00:0-11:00

9:00:0-13:00

9:00-11:00

   

Ωτορινολαρυγγολόγος

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

   

11:00-14:00

 11:00-14:00

11:00- 14:00

   

 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Ωτορινολαρυγγολόγος

   

14:00- 17:00

15:00- 17:00

14:00- 17:00

   

 κενο

 Ωτορινολαρυγγολόγος

  κενο

 

 
         

Με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη σήμερα 11 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης, λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Θα ενημερωθείτε μέσω εμαιλ για την έναρξη τηλεκπαίδευσης μέσω webex.

Ο Δήμος Μυτιλήνης ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Σας ενημερώνουμε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα περιλαμβάνει τα εξής:

Α) Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επιδέσμους, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικούς ορούς κ.α.)

Β) Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα κ.α.)

Γ) Είδη ατομικής υγιεινής

Δ) Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα σε σκόνη

Η συγκέντρωση των πραγμάτων θα γίνεται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυτιλήνης (εντός του γηπέδου Ταρλάς), από την Τετάρτη 9-3-2022 έως και την Τετάρτη 16-3-2022 και ώρες 8:30 έως 13:00

Παρακαλούμε το υλικό να είναι τακτοποιημένο και συσκευασμένο, ανά κατηγορία και με το λογότυπο «Δήμος Μυτιλήνης»

Υπεύθυνη –Πληροφορίες: κα Ελπίδα Κριαρά τηλ. 2251055600

 

 

Συγκέντρωση υλικού στο σχολείο μας!

Οσοι μαθητές επιθυμούν, μπορουν να παραδώσουν στην αποθήκη του σχολείου, ότι επιθυμούν να προσφέρουν, μέχρι την Τρίτη 15/3 το πρωί αυστηρά.

Δελτίο Τύπου

Σπουδές Πληροφορικής: αναζητώντας στόχους και προοπτικές

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, 18:00 – 20:30

Ανοικτή εκδήλωση για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Βορείου Αιγαίου

Ο χώρος της Πληροφορικής αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές εργασίας κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο. Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία μέσα από αντίστοιχες σπουδές να ακολουθήσουν την δική τους επαγγελματική πορεία στον χώρο ανάλογα με τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Στην εκδήλωση θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με καλεσμένους διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου που θα μας παρουσιάσουν τις διαδρομές τους, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

 

Συμμετέχοντες

 

 

Αλέξανδρος Παραμύθης

Ιδρυτής ιδιωτικής εταιρίας παραγωγής λογισμικού (Αυστρία)

Ευαγγελία Καβακλή

Καθηγήτρια τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας Παν. Αιγαίου (Ελλάδα)

Ευάγγελος Αντωνιάδης

CEO της Cytech Mobile, εταιρίας παραγωγής λογισμικού (Ελλάδα)

Αθανάσιος Κατζαγιαννάκης

Ιδρυτής εταιρίας Kernel Εφαρμογές Πληροφορικής (Ελλάδα)

Κωνσταντίνος Μουζακίτης

Επικεφαλής τμήματος Υπερυπολογιστών στην εταιρία Boston Limited (Αγγλία)

Παναγιώτης Ευστρατίου

Production Engineer στην εταιρεία Facebook (Αγγλία)

Μανώλης Αναστασίου

Μηχανικός λογισμικού στο Business Prime της Amazon.es (Ισπανία)

Πρόγραμμα εκδήλωσης

 • 18:00 – 18:10 Προσέλευση – καλωσόρισμα
 • 18:10 – 19:30 Παρουσίαση της επιστημονικής και επαγγελματικής πορείας των ομιλητών. Ευκαιρίες, προοπτικές και προκλήσεις που αντιμετώπισαν (10 λεπτά/ομιλητή)
 • 19:30 – 20:30 Ανοικτή συζήτηση

Βιογραφικά συμμετεχόντων

https://rb.gy/qchm2s

Σύνδεσμος μετάδοσης της εκδήλωσης μέσω webex

https://minedu-secondary2.webex.com/minedu-secondary2/j.php?MTID=m9b5fecb2155c5cc72cfc3a8b8875d34d

Meeting number: 121 570 4017  Password: 123456

Σύνδεσμος μετάδοσης της εκδήλωσης μέσω youtube

https://youtu.be/zljDOXZUAJY

Φόρμα υποβολής ερωτήσεων (ενεργή από τώρα)

https://forms.gle/AkpMA9D8SF3pJqzL8

Διοργάνωση

2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Βορείου Αιγαίου

Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου Συρρής Ιωάννης

Σ.Ε.Ε. Φυσικών Επιστημών Βορείου Αιγαίου Σωτηρίου Σοφία

logo Το σχολείο, στα πλαίσια της προσπάθειας οι μαθητές του να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, και σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας, έχει σχεδιάσει και ανακοινώνει τα παρακάτω:

 • Από την Τρίτη 16-3-2021 υλοποιούνται εξ αποστάσεως σύγχρονα μαθήματα μέσω της πλατφόρμας webex.  
 • Η παρακολούθηση των μαθημάτων από τους μαθητές είναι υποχρεωτική (τηρούνται κανονικά απουσιολόγια)
 • Η πλατφόρμα webex είναι ίδια που χρησιμοποιήθηκε και κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Ένα σύντομο βίντεο με οδηγίες χρήσης θα βρείτε εδώ
 • Το πρόγραμμα των μαθημάτων για κάθε τμήμα είναι το ίδιο (με κάποιες μικρές αλλαγές) με το ωρολόγιο πρόγραμμα που λειτουργούσε το σχολείο. Η διάρκεια του κάθε μαθήματος δεν ξεπερνάει τα 40 λεπτά περίπου. Δείτε το ΝΕΟ πρόγραμμα μαθημάτων εδώ
 • Μεταξύ των μαθημάτων θα υπάρχουν διαλείμματα με βάση το ωράριο λειτουργίας του σχολείου, το οποίο αναφέρεται στο πρόγραμμα μαθημάτων. Ώρα έναρξης μαθημάτων καθημερινά: 08:00πμ.
 • Ταυτόχρονα το υλικό της ασύγχρονης εκπαίδευσης (eclass.sch.gr) λειτουργεί βοηθητικά σε όποια μαθήματα κρίνουν οι διδάσκοντες ότι είναι χρήσιμο. Οι μαθητές συνδέονται στο eclass με τα στοιχεία που τους έχει δώσει το σχολείο, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

 • Η σύνδεση μπορεί να γίνει από επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή (συνίσταται), αλλά και από τάμπλετ ή κινητό, χωρίς κανένα πρόβλημα. Απαραίτητη η κάμερα και το μικρόφωνο.
 • Για να συνδεθείτε στο μάθημα κάνετε κλικ στο σύνδεσμο που αντιστοιχεί στον εκπαιδευτικό που κάνει το μάθημα. Οι σύνδεσμοι όλων των εκπαιδευτικών σας έχουν σταλεί μέσω email.
 • Ο μαθητής κάνει κλικ τον σύνδεσμο 5 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος και περιμένει κάποια δευτερόλεπτα για να γίνει η είσοδος του στην εικονική τάξη. Σε περίπτωση αργοπορημένης σύνδεσης του μαθητή, είναι πιθανή η ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ του από τον διδάσκοντα.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο μαθητής ΠΡΕΠΕΙ να δηλώσει το πραγματικό του όνοματεπώνυμο πριν συνδεθεί με την εικονική αίθουσα! Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί ο εκπαιδευτικός να μήν τον δεχτεί στο μάθημα και να καταχωρήσει απουσία.
 • Η κάμερα είναι απαραίτητη κατά την έναρξη του μαθήματος και όποτε το ζητήσει ο διδάσκων. Μαθητής που εκ συστήματος δεν αποκρίνεται όταν του απευθύνει τον λόγο ο διδάσκων, αποβάλλεται από το μάθημα και καταχωρείται απουσία.
 • Ο μαθητής παρακολουθεί το μάθημα χωρίς να ενοχλεί, ενώ όταν χρειαστεί να μιλήσει ζητέι άδεια από τον εκπαιδευτικό σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δώσει εκείνος.
 • Οποιαδήποτε τεχνικά προβλήματα τυχόν προκύψουν κατά την σύνδεση, θα πρέπει να ναφερθούν τηλεφωνικά στο σχολείο από τον κηδεμόνα του μαθητή
 • Απαγορεύεται η καταγραφή και αποθήκευση ήχου ή/και εικόνας του ηλεκτρονικώς μεταδιδόμενου μαθήματος καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου που μεταδίδεται ηλεκτρονικώς, πέραν της ζωντανής μετάδοσης ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές/τριες. Περισσότερα για τον κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων στην εξ αποστάσεως εκπαιδευση εδώ

 ___________________________

Ταυτόχρονα, πέρα από τις διαδικασίες μάθησης εξ αποστάσεως, ΔΕΝ ξεχνάμε να τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών προκειμένου γρήγορα να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στο σχολείο μας!

Από την διεύθυνση του σχολείου

 stopcoronavirus

Θερινή λειτουργία σχολείου

Ενημερώνουμε ότι το σχολείο είναι ανοικτό καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Τετάρτη 09:00-12:00

StopbullyingΔώσε τέλος στον σχολικό εκφοβισμό!

Έχεις τη δύναμη.

Ακολουθήστε μας!

facebook logo 0  youtube