ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κολλέγιο Ανατόλια σας προσκαλεί στην ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση (webinar) όπου θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου καθώς και οι υποτροφίες της περιφέρειας για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου, 11:30-12:30 το πρωί.

Για τη συμμετοχή σας θα χρειαστεί να επισκεφθείτε το παρακάτω link .

https://us02web.zoom.us/webinar/register/4816164246493/WN_Z5N9lz_fQ-iAeAC1fQY7zA

______________________________________________________________

Πληροφορίες στο: https://anatolia.edu.gr/el/highschool/admissions/ypotrofies/a-lykeiou

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Το Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει σε τελειόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, που φοιτά σε Γυμνάσιο  της Νήσου Λέσβου, μια υποτροφία με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια  – για την Α΄ τάξη Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2021- 2022 και μέχρι την αποφοίτηση του/της.  Η υποτροφία περιλαμβάνει το κόστος διδάκτρων, διαμονής και διατροφής.

H υποτροφία θα απονεμηθεί κατόπιν εξετάσεων στα Ελληνικά και Μαθηματικά  στην ύλη της Γ΄τάξης Γυμνασίου και στα Αγγλικά. Για τη χορήγηση της υποτροφίας θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Το εισόδημα της οικογένειας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των €20.000. Το ποσό αυτό αφορά οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά και προσαυξάνεται κατά τρεις  χιλιάδες για κάθε επιπλέον παιδί.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο 2021. Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 20 Μαΐου 2021. Μαζί με την αίτηση οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να αποστείλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση, το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας, και το Ε9 και των δύο γονέων.

Σχετικά με το οικοτροφείο:

To οικοτροφείο στεγάζεται στο Ingle Hall, στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Υπάρχουν 36 δωμάτια που κατανέμονται σε δύο ορόφους. Στον έναν όροφο διαμένουν τα κορίτσια και στον άλλον τα αγόρια. Επίσης διαθέτει τραπεζαρία, βιβλιοθήκη και χώρο ψυχαγωγίας.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με την μεγάλη παράδοση στην εκπαίδευση και το επιλεγμένο διδακτικό προσωπικό εγγυάται την καλύτερη ακαδημαϊκή μόρφωση και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.  Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, ωστόσο το Πρόγραμμα Υποτροφιών με τη σημερινή του μορφή δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες, ενώ μόνο για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 περισσότεροι από 200 μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο, φοιτούν με ολικές ή μερικές υποτροφίες.