Ωπως γνωρίζετε, την Δευτέρα 10/5/2021 ξεκινάει ξανά η διά ζώσης λειτουργία των γυμνασίων της χώρας. Πέρα από τις απαραίτητες μάσκες προστασίας και τα υπόλοιπα γνωστά μέτρα κατά της πανδημίας, οι μαθητές πρέπει απαραίτητα να έχουν κάνει αυτοδιαγνωστικό τέστ (self test), το οποίο προμηθεύονται δωρεάν οι γονείς από τα φαρμακεία, δηλώνοντας το AMKA των μαθητών.

Το self test γίνεται πλέον ΜΟΝΟ κάθε Κυριακή (σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας) ώστε να ελέγχεται από το σχολείο Δευτέρα.

Έκδοση σχολικής κάρτας για COVID-19

Το αποτέλεσμα του self test (σχολική κάρτα για Covid 19) δηλώνεται ηλεκτρονικά από τον γονέα.

Ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή, μπορεί εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα για COVID-19 από εδώ:

  • Το αποδεικτικό αρνητικού τεστ (Σχολική κάρτα για COVID-19) εκτυπώνεται  και το φέρει ο μαθητής μαζί του στο σχολείο. Αν δεν υπάρχει εκτυπωτής τότε πρέπει να φέρει ο μαθητής χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση του  κηδεμόνα του , σύμφωνα με το υπόδειγμα εδώ.
  • Αν το αποτέλεσμα βγει θετικό ο μαθητής παραμένει στο σπίτι, ειδοποιεί το σχολείο και θα πρέπει να κάνει μοριακό τέστ.
  • Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, μαθητής που δεν δηλώνει ότι έκανε self test με αρνητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να βρίσκεται στην τάξη και χρεώνεται με απουσίες.
  • Τις πέντε εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων θα γίνουν προγραμματισμένα πρόχειρα διαγωνίσματα ή τελικές εργασίες β τετραμήνου σχεδόν σε όλα τα μαθήματα.
  • Προαγωγικές και Απολυτήριες εξετάσεις δεν θα γίνουν τη φετινή χρονιά.
  • Λήξη μαθημάτων: 11 Ιουνίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες:

στην ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας:

https://www.minedu.gov.gr/news/48536-05-05-21-epistrofi-sta-thrania-me-asfaleia-apo-tis-10-maiou-mathites-nipiagogeion-dimotikon-kai-gymnasion-olis-tis-xoras-ksana-sta-sxoleia-me-dorean-self-test-apo-simera-tetarti-5-5-i-promitheia-ton-test-apo-ta-farmakeia

Βίντεο: οδηγίες λήψης self test

https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Θερινή λειτουργία σχολείου

Ενημερώνουμε ότι το σχολείο είναι ανοικτό καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Τετάρτη 09:00-12:00

StopbullyingΔώσε τέλος στον σχολικό εκφοβισμό!

Έχεις τη δύναμη.

Ακολουθήστε μας!

facebook logo 0  youtube