Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Οπως ίσως γνωρίζετε, τα Γυμνάσια όλης της χώρας επαναλειτουργούν δια ζώσης μετά από αρκετό καιρό, την Δευτέρα 1/2/2021.

Είμαστε χαρούμενοι που, έστω και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα συναντηθούμε ξανά στο σχολείο με τους μαθητές μας. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας του σχολείου με τους γονείς και κηδεμόνες του κάθε μαθητή, κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε, αλλά και να ζητήσουμε τη συνδρομή σας για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου, στη φοίτηση και στην πρόοδο των μαθητών, αλλά και στις νέες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, δημιουργικό σχολικό περιβάλλον, ανοιχτό προς τους γονείς και την κοινωνία, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές, το οποίο ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας.

Επισημαίνεται ότι παρόλο που τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης, εξακολουθούν να λειτουργούν η πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαιδευσης eclass.sch.gr και η πλατφόρμα σύγχρονης εκπαιδευσης WebEx, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά, όποτε απαιτείται αυτό από τον διδάσκοντα του εκάστοτε μαθήματος ή σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Ειδικά η πλατφόρμα eclass θα λειτουργήσει βοηθητικά και στην κανονική λειτουργία του σχολείου.

Αντικατάσταση τεσσάρων λυόμενων αιθουσών διδασκαλίας

Στο διάστημα που το σχολείο δεν λειτουργούσε δια ζώσης, έλαβαν χώρα εκτεταμένες εργασίες στο σχολείο από τον Δήμο Μυτιλήνης, με στόχο να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του. Ετσι οι τέσσερις πεπαλαιωμένες λυόμενες αίθουσες του σχολείου αντικαταστάθκαν από 4 νέες σύχρονες αίθουσες. Περισσότερα εδώ

Τήρηση μέτρων προστασίας

Το σχολείο μας δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εφαρμογή όλων των μέτρων κατά της πανδημίας, που θέτους οι αρμόδιοι φορείς. Ετσι, θα ισχύσουν:

η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
η χρήση αντισηπτικών,
οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
οι τακτικοί αερισμοί των χώρων (συστήνεται το ντύσιμο με ζεστά ρούχα κατά την διάρκεια του χειμώνα)
τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Επισημαίνονται τα ακόλουθα:

 • Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων (ιδιαίτερη προσοχή όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού στο κυλικείο ή στις τουαλέττες),

γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,

 • Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.
 • Η χρήση της χειρουργικής μάσκας έναντι της απλής υφασμάτινης μπορεί να προκριθεί από τους γονείς κατ’ επιλογήν τους ή τον θεράποντα ιατρό για παιδιά με υπο- κείμενα νοσήματα, όπως ενδεικτικά περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:
  • α) Μαθητές με προηγούμενο ιστορικό σοβαρής ανοσοκαταστολής (χημειοθεραπεία, μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή συμπαγούς οργάνου),
  • β) Μαθητές με ινοκυστική νόσο,
  • γ) Μαθητές που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες, όπως είναι τα παιδιά με ρευματολογικά νοσήματα ή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου,
  • δ) Μαθητές με μεσογειακή αναιμία,
  • ε) Μαθητές με σακχαρώδη διαβήτη.
 • Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά:
  • α) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς,
  • β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.
 • Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων. 

Η απουσία μαθητών δικαιολογείται στις κάτωθι περιπτώσεις:

 • Εάν νοσεί από τον νέο κορονοϊό ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
 • Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας.

Παράλληλα, είναι πολύ σημαντική η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού κατά την ώρα των διαλειμμάτων αλλά και κατά την αποχώρηση ή προσέλευση στο σχολείο ή την αίθουσα, ο σωστός καθαρισμός των χεριών, η ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ μαθητών.

Συμπληρωματικό ενημερωτικό υλικό διατίθεται στον δυκτιακό τόπο του σχολείου μας στην διεύθυνση https://3gym-mytil.les.sch.gr/index.php/enimerosi/anakoinoseis/231-covid-19

 

Επικοινωνία σχολείου-γονέων & κηδεμόνων

Το σχολείο μας δίνει μεγάλη σημασία στην συχνή επικοινωνία με τους γονεις και κηδεμόνες των μαθητών μας, τόσο για γενικά θέματα της σχολικής ζωής, αλλά και για ειδικότερα θέματα που αφορούν το κάθε μαθητή. 

Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ηλεκτρονική ενημέρωση από το σχολείο προς την μαθητική κοινότητα. Ετσι το σχολείο επικοινωνεί με τους μαθητές και τους κηδεμόνες:

 • μέσω της σχολικής ιστοσελίδας https://3gym-mytil.les.sch.gr/
 • μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) για ειδικότερα θέματα
 • Για λόγους αμεσότερης ενημέρωσης λειτουργεί και η επίσημη σελίδα του σχολέιου στο Facebook https://www.facebook.com/3gymmyt

Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο:

 • ηλεκτρονικά (με email ή με μηνύματα μέσω της σχολικής ιστοσελίδας)
 • τηλεφωνικά ή
 • προσερχόμενοι στο σχολείο για ενημέρωση επίδοσης από τον διδάσκοντα, με βάση το πρόγραμμα που είναι εδώ (θα τηρείται σειρά προτεραιότητας)

 

Καθημερινή προσέλευση στο σχολείο

Η προσέλευση στο σχολείο πρέπει να είναι έγκαιρη. Το κουδούνι χτυπάει στις 8:00. Συνεπώς είναι σημαντικό οι μαθητές να είναι 5-10 λεπτά νωρίτερα στο σχολείο. Η αργοπορημένη προσέλευση συνεπάγεται και απουσία από την 1η διδακτική ώρα.

Αποχώρηση από το σχολείο

Η αποχώρηση από το σχολείο πρέπει να γίνεται με χρήση μάσκας για λόγους συνωστισμού. Επισημαίνεται ότι όσο υπάρχουν μέτρα περιορισμού της μετακίνησης, οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέφουν άμεσα στο σπίτι τους, μετά το τέλος των μαθημάτων.

Κυλικείο

Το κυλικείο θα λειτουργήσει με τους κανόνες υγιεινής και προστασίας που έχει θέσει η πολιτεία. Σημαντικό είνια τα παιδιά να μήν συνωστίζονται αλλά να τηρούν σειρά με αποστάσεις. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας.

Επιδοση βαθμολογίας Α' τετραμήνου

Η επίδοση της βαθμολογίας Α' τετραμήνου θα γίνει εντός του πρώτου 15νθήμερου του Φεβρουαρίου, μετά την καταχώρηση και την διασταύρωση των καταστάσεων βαθμολογίας.

Κινητά τηλέφωνα

Απαγορεύονται εκ του νόμου κάθε κινητή ηλεκτρονική συσκευή (κινητά τηλέφωνα. τάμπλετ κλπ).

 

Από την διεύθυνση  και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου