Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 12-17 κατά της νόσου του κορωνοϊού, διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας  σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 4 το απόγευμα

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ  Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας  Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Τα ερωτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από σήμερα, Δευτέρα  ως και αύριο Τρίτη  στις 2 μμ, στη φόρμα https://forms.gle/7qVHt6NfTASWHxCw5.

 

Δειτε την ενημέρωση εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=KzHniXrJQaQ

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα της Τρίτης 14/9/2021

 

  Τρίτη
1η ώρα 2η ώρα 3η ώρα 4η ώρα
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Α1   Α2* Α3*
ΝΕΑ ΕΛΛ Γ1 Γ2   Γ2
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ3   Γ1 Β3
ΑΡΧΑΙΑ   Β2   Β1
ΙΣΤΟΡΙΑ Γ2   Α3* Γ3
Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση Β3 Α3    
Μαθηματικά Α2   Β2 Α4*
Φυσική   Γ3 Β1 Β2
Βιολογία Β2 Γ1   Β4
Φυσική   Β4 Α4* Α1*
ΓΑΛΛΙΚΑ Α3/Α4 Β1    
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Α3/Α4 Α2    
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ   Α1 Γ3  
ΜΟΥΣΙΚΗ        
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ     Α1* Α2*
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ        
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β4 Β3 Γ2  
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ        
ΑΓΓΛΙΚΑ     Α*
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ   Α4 Β3  
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β1   Β4 Γ1
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ     Γ2  
* διαγνωστικο τεστ Αγγλικών        

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αυτή τη σχολική χρονιά με τις δράσεις της.

Σήμερα προσφέρουμε ένα σεμινάριο που απευθύνεται στους γονείς, ιδιαίτερα των μικρών μαθητών, για να είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Περιλαμβάνει:

 • Χρήσιμες συμβουλές για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών τους.
 • Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, τη WebEx.
 • Οδηγίες χρήσης των ασύγχρονων πλατφορμών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, τις «e-class» και «e-me».
 • Περιγραφή του εθνικού αποθετηρίου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού «Φωτόδενδρο».
 • Τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
 • Οδηγίες χρήσης για άλλες πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν κάποια σχολεία.

Το σεμινάριο είναι διαθέσιμο για όλους, χωρίς κωδικούς. Μπορείτε να το δείτε από εδώ

https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4242

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους τους γονείς, που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, σε περίπτωση που στο σχολείο τους ή στο τμήμα τους υπάρχει πρόβλημα και θα χρειαστεί η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning

Ενημερώνουμε ότι μόλις ενημερωθηκαμε (9:00μμ) ότι αναβάλλεται εκ νέου η έναρξη σχολικής χρονιάς για την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Παρακαλούμε ενημερώστε όσους γνωστούς γονείς έχετε.

Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ανακοίνωση για την έναρξη της Δευτέρας

 

Από την διεύθυνση του σχολείου

Μετά από απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης, αναβάλλεται η έναρξη του σχολικού έτους. 

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση του σχολείου για την νέα ημέρα ανοίγματος των σχολείων.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17
ΤΚ: 81100
ΤΗΛ: 2251350544
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μυτιλήνη, 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 14 έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων COVID-19, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.
Η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ

Με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί αύριο  Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα εναρμονιστεί φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου».

Αυριο Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα αλλά αθλητικές δραστηριότητες στα πλαίσια του εορτασμού.

Οι μαθητές θα πρέπει να είναι με αθλητική περιβολή, και να φέρουν τσάντα με νερό και κολατσιό. Λόγω της πιθανής ηλιοφάνειας, καλό είναι να έχουν και καπέλο.

Η αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο ενδέχεται να είναι νωρίτερα από το κανονικό. Τηρούνται κανονικά τα απουσιολόγια.

Από την διεύθυνση του σχολείου

            H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου συνδιοργανώνουν τον…

10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Cinema… διάβασες;;

           Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

           Το θέμα της ταινίας μικρού μήκους είναι ελεύθερη επιλογή των δημιουργών, μαθητών και εκπαιδευτικών.

           Οι κατηγορίες βράβευσης και τα αντίστοιχα βραβεία είναι:

-ταινία (βραβεία μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, «Νοιάζομαι και δρω»)

-μουσική επένδυση ταινίας (βραβεία πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης ή τραγουδιού)

-εξώφυλλο/αφίσα ταινίας (βραβεία κινηματογραφικών αφισών)

-βραβείο Κοινού

Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μπορούν –εκτός από τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους- να δημιουργήσουν, εφόσον το επιθυμούν, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις για την ταινία τους ή/και κινηματογραφική αφίσα γι’ αυτές.

Τα βραβεία δεν είναι χρηματικά, αλλά έντυποι έπαινοι υπογεγραμμένοι από το Υ.ΠΑΙ.Θ. Ακόμη δίνονται ξεχωριστά βραβεία για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (υποκατηγορίες: νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, ειδικές σχολικές μονάδες, σχολικές μονάδες Κύπρου). Ο αριθμός των βραβείων σε κάθε κατηγορία εξαρτάται από την κρίση της επιτροπής αξιολόγησης.

Σημειώνουμε ακόμη ότι καθιερώσαμε τα βραβεία «Νοιάζομαι και Δρω» που αφορούν σε ταινίες που προσεγγίζουν τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ενεργού πολίτη.

 

 H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος συνδιοργανώνουν τον μαθητικό Διαγωνισμό:

Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές  όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.  Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού. Στον διαγωνισμό μπορούν φέτος να συμμετάσχουν μεμονωμένες σχολικές μονάδες ή συμπράξεις σχολείων (δηλαδή ομάδες τουλάχιστον 2 σχολείων).

 

Στόχοι του διαγωνισμού αυτού είναι:

 • Να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Κυπριακό Ελληνισμό
 • Να γνωρίσουν τη σκλαβωμένη κυπριακή γη
 • Να κατανοήσουν το εθνικό μας πρόβλημα (το Κυπριακό), να προβληματίζονται και να νοιάζονται για αυτό και να τοποθετούνται κριτικά και γόνιμα ως προς αυτό
 • Να διεκδικούν την επανένωση της Κύπρου
 • Να κατανοούν και διεκδικούν τα δημοκρατικά ιδεώδη καλλιεργώντας πνεύμα αγάπης, αποδοχής, ομόνοιας
 • Να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες χιλιάδες Ελληνόπουλα ζουν σε χώρες του εξωτερικού προσπαθώντας να διατηρήσουν τη γλώσσα και την εθνική τους ταυτότητα
 • Να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να συνδημιουργήσουν μαθητές από διαφορετικές σχολικές μονάδες
 • Να γνωρίσουν οι μαθητές (από την Κύπρο) τη σύγχρονη Ελλάδα, τα προβλήματά της και τις προοπτικές της
 • Να ενθαρρυνθούν σχολεία της Ελλάδας ώστε να επισκεφτούν την Κύπρο και σχολεία της Κύπρου ώστε να επισκεφτούν την Ελλάδα
 • Να εκφραστούν δημιουργικά οι μαθητές ως προς τον Κυπριακό Ελληνισμό με όποιον τρόπο επιθυμούν

(προτεινόμενοι) Θεματικοί άξονες του διαγωνισμού

 • Το κυπριακό πρόβλημα: διαδρομή, συνέπειες, προοπτικές
 • Ο κυπριακός πολιτισμός
 • Πολιτιστικές διαδρομές στη σύγχρονη Κύπρο και στη σύγχρονη Ελλάδα
 • Οι κοινότητες του Ελληνισμού σε όλον τον κόσμο: προβλήματα και προοπτικές
 • Η ιστορία της Κύπρου
 • Η ιστορία της Ελλάδας
 • Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: «γέφυρες» και «χάσματα», συγκλίσεις και αποκλίσεις
 • Η Ελλάδα και η Κύπρος στην ταραγμένη Νοτιοανατολική Ευρώπη
 • Περιβαλλοντικές προκλήσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο
 • Η κυπριακή διάλεκτος και οι «θησαυροί» της
 • Η Ελλάδα και η Κύπρος στην εποχή της οικονομικής κρίσης
 • Η Κύπρος στη λογοτεχνία και τις τέχνες
 • Κυπριακές κοινότητες στην Ελλάδα και τον κόσμο
 • Η Κύπρος μέσα από εικόνες και κείμενα
 • Διαχρονικά μηνύματα από τους αγώνες των Ελλήνων (Κυπρίων και Ελλαδιτών) για την ελευθερία
 • Η ελληνική ταυτότητα στον σύγχρονο πολυπολιτισμικό κόσμο

 

Ανακοινώνεται ότι αυριο Παρασκευή 20/9/2019 θα διεξαχθούν οι εκλογές των 5μελών συμβουλίων των τάξεων.

Οι εκλογές θα γίνουν την 6η διδακτική ώρα. Μετά την διαδικασία, οι μαθητές θα σχολάσουν.

Για τα βήματα διεξαγωγής της διαδικασίας:

https://3gym-mytil.les.sch.gr/index.php/mathitiki-koinotita/mathitiki-koinotita/62-praktikes-odigies-gia-tin-dieksagogi-ton-mathitikon-eklogon

Σήμερα Τετάρτη 11/1 του 2019 έγινε η τελετή Αγιασμού στο σχολείο μας με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

IMG 20190911 090207

Τα μαθήματα ξεκινάνε αύριο Πέμπτη με το κουδούνι να χτυπάει στις 8:00 το πρωί.

Οι μαθητές της α Γυμνασίου θα κάνουν το διαγνωστικό τεστ για την κατάταξη στα επίπεδα γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας.

Επισημαίνονται τα παρακάτω:

 • Δεν επιτρέπονται για τους μαθητές κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές εστω και απενεργοποιημένες
 • Λόγω μη ύπαρξης κυλικείου στο σχολείο για τις επόμενες ημέρες, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν φροντίσει από πριν την είσοδό τους στο , για το κολατσιό τους.
 • Σε περίπτωση απουσίας μαθητών λόγω ασθένειας κλπ, οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν το σχολείο εγκαίρως.
 • Το βασικό μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης από πλευράς του σχολείου προς τους γονείς για τις απουσίες των μαθητών είναι το email. Θα πρέπει συνεπώς οι κηδεμόνες να ελέγχουν το e-mail που έχουν δηλώσει στο σχολείο.

Ενημερώνουμε τους μαθητές του σχολείου καθώς και τους γονείς τους, ότι την Τετάρτη 11/9/2019 στις 9:00πμ θα τελεστεί ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 8:30πμ.

Την ίδια ημέρα θα διανεμηθούν και τα βιβλία στους μαθητές.

 

Καλή σχολική χρονιά!

Ενημερώνουμε ότι οι κηδεμόνες των μαθητών της Α Γυμνασίου θα πρέπει το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να καταθέσουν στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (ΑΔΥΜ), σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. Φ.6/304/75662/Γ1/15-05-2014 (Β΄ 1296).

 

Κατεβάστε το έντυπο του Ατομικού Δελτίου Υγεία Μαθητή, προκειμένου να συμπληρωθεί και υπογραφεί από τον αρμόδιο ιατρό.