Δελτίο Τύπου

Σπουδές Πληροφορικής: αναζητώντας στόχους και προοπτικές

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, 18:00 – 20:30

Ανοικτή εκδήλωση για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Βορείου Αιγαίου

Ο χώρος της Πληροφορικής αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές εργασίας κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο. Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία μέσα από αντίστοιχες σπουδές να ακολουθήσουν την δική τους επαγγελματική πορεία στον χώρο ανάλογα με τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Στην εκδήλωση θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με καλεσμένους διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου που θα μας παρουσιάσουν τις διαδρομές τους, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

 

Συμμετέχοντες

 

 

Αλέξανδρος Παραμύθης

Ιδρυτής ιδιωτικής εταιρίας παραγωγής λογισμικού (Αυστρία)

Ευαγγελία Καβακλή

Καθηγήτρια τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας Παν. Αιγαίου (Ελλάδα)

Ευάγγελος Αντωνιάδης

CEO της Cytech Mobile, εταιρίας παραγωγής λογισμικού (Ελλάδα)

Αθανάσιος Κατζαγιαννάκης

Ιδρυτής εταιρίας Kernel Εφαρμογές Πληροφορικής (Ελλάδα)

Κωνσταντίνος Μουζακίτης

Επικεφαλής τμήματος Υπερυπολογιστών στην εταιρία Boston Limited (Αγγλία)

Παναγιώτης Ευστρατίου

Production Engineer στην εταιρεία Facebook (Αγγλία)

Μανώλης Αναστασίου

Μηχανικός λογισμικού στο Business Prime της Amazon.es (Ισπανία)

Πρόγραμμα εκδήλωσης

 • 18:00 – 18:10 Προσέλευση – καλωσόρισμα
 • 18:10 – 19:30 Παρουσίαση της επιστημονικής και επαγγελματικής πορείας των ομιλητών. Ευκαιρίες, προοπτικές και προκλήσεις που αντιμετώπισαν (10 λεπτά/ομιλητή)
 • 19:30 – 20:30 Ανοικτή συζήτηση

Βιογραφικά συμμετεχόντων

https://rb.gy/qchm2s

Σύνδεσμος μετάδοσης της εκδήλωσης μέσω webex

https://minedu-secondary2.webex.com/minedu-secondary2/j.php?MTID=m9b5fecb2155c5cc72cfc3a8b8875d34d

Meeting number: 121 570 4017  Password: 123456

Σύνδεσμος μετάδοσης της εκδήλωσης μέσω youtube

https://youtu.be/zljDOXZUAJY

Φόρμα υποβολής ερωτήσεων (ενεργή από τώρα)

https://forms.gle/AkpMA9D8SF3pJqzL8

Διοργάνωση

2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Βορείου Αιγαίου

Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου Συρρής Ιωάννης

Σ.Ε.Ε. Φυσικών Επιστημών Βορείου Αιγαίου Σωτηρίου Σοφία

logo Το σχολείο, στα πλαίσια της προσπάθειας οι μαθητές του να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, και σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας, έχει σχεδιάσει και ανακοινώνει τα παρακάτω:

 • Από την Τρίτη 16-3-2021 υλοποιούνται εξ αποστάσεως σύγχρονα μαθήματα μέσω της πλατφόρμας webex.  
 • Η παρακολούθηση των μαθημάτων από τους μαθητές είναι υποχρεωτική (τηρούνται κανονικά απουσιολόγια)
 • Η πλατφόρμα webex είναι ίδια που χρησιμοποιήθηκε και κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Ένα σύντομο βίντεο με οδηγίες χρήσης θα βρείτε εδώ
 • Το πρόγραμμα των μαθημάτων για κάθε τμήμα είναι το ίδιο (με κάποιες μικρές αλλαγές) με το ωρολόγιο πρόγραμμα που λειτουργούσε το σχολείο. Η διάρκεια του κάθε μαθήματος δεν ξεπερνάει τα 40 λεπτά περίπου. Δείτε το ΝΕΟ πρόγραμμα μαθημάτων εδώ
 • Μεταξύ των μαθημάτων θα υπάρχουν διαλείμματα με βάση το ωράριο λειτουργίας του σχολείου, το οποίο αναφέρεται στο πρόγραμμα μαθημάτων. Ώρα έναρξης μαθημάτων καθημερινά: 08:00πμ.
 • Ταυτόχρονα το υλικό της ασύγχρονης εκπαίδευσης (eclass.sch.gr) λειτουργεί βοηθητικά σε όποια μαθήματα κρίνουν οι διδάσκοντες ότι είναι χρήσιμο. Οι μαθητές συνδέονται στο eclass με τα στοιχεία που τους έχει δώσει το σχολείο, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

 • Η σύνδεση μπορεί να γίνει από επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή (συνίσταται), αλλά και από τάμπλετ ή κινητό, χωρίς κανένα πρόβλημα. Απαραίτητη η κάμερα και το μικρόφωνο.
 • Για να συνδεθείτε στο μάθημα κάνετε κλικ στο σύνδεσμο που αντιστοιχεί στον εκπαιδευτικό που κάνει το μάθημα. Οι σύνδεσμοι όλων των εκπαιδευτικών σας έχουν σταλεί μέσω email.
 • Ο μαθητής κάνει κλικ τον σύνδεσμο 5 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος και περιμένει κάποια δευτερόλεπτα για να γίνει η είσοδος του στην εικονική τάξη. Σε περίπτωση αργοπορημένης σύνδεσης του μαθητή, είναι πιθανή η ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ του από τον διδάσκοντα.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο μαθητής ΠΡΕΠΕΙ να δηλώσει το πραγματικό του όνοματεπώνυμο πριν συνδεθεί με την εικονική αίθουσα! Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί ο εκπαιδευτικός να μήν τον δεχτεί στο μάθημα και να καταχωρήσει απουσία.
 • Η κάμερα είναι απαραίτητη κατά την έναρξη του μαθήματος και όποτε το ζητήσει ο διδάσκων. Μαθητής που εκ συστήματος δεν αποκρίνεται όταν του απευθύνει τον λόγο ο διδάσκων, αποβάλλεται από το μάθημα και καταχωρείται απουσία.
 • Ο μαθητής παρακολουθεί το μάθημα χωρίς να ενοχλεί, ενώ όταν χρειαστεί να μιλήσει ζητέι άδεια από τον εκπαιδευτικό σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δώσει εκείνος.
 • Οποιαδήποτε τεχνικά προβλήματα τυχόν προκύψουν κατά την σύνδεση, θα πρέπει να ναφερθούν τηλεφωνικά στο σχολείο από τον κηδεμόνα του μαθητή
 • Απαγορεύεται η καταγραφή και αποθήκευση ήχου ή/και εικόνας του ηλεκτρονικώς μεταδιδόμενου μαθήματος καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου που μεταδίδεται ηλεκτρονικώς, πέραν της ζωντανής μετάδοσης ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές/τριες. Περισσότερα για τον κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων στην εξ αποστάσεως εκπαιδευση εδώ

 ___________________________

Ταυτόχρονα, πέρα από τις διαδικασίες μάθησης εξ αποστάσεως, ΔΕΝ ξεχνάμε να τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών προκειμένου γρήγορα να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στο σχολείο μας!

Από την διεύθυνση του σχολείου

 stopcoronavirus

Translate this webpage!

elbgdanlenfifrdehugaitlvltnoplptrosressv

Τελευταία ενημέρωση δικτυακού τόπου:

 • Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, 11:35:53.