Στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών επισκέψεων στην Βουλή των Ελλήνων, ομάδα μαθητών της Β τάξης επισκέφτηκε την Αθήνα τον Μάρτιο του 2019.

Το πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων στη Βουλή ξεκίνησε το 1994, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη. Η έναρξή του συνέπεσε με τη διοργάνωση της πρώτης έκθεσης που παρουσιάστηκε στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του κτιρίου της Βουλής, η οποία ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό των 150 χρόνων νεοελληνικού κοινοβουλευτικού βίου. Από το 2004, το σχεδιασμό και τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.


Οι επισκέπτες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγούνται στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκέπτονται την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Αν η επίσκεψή τους συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, οι μαθητές παρακολουθούν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Εκτός από την επίσκεψη στην Βουλή, οι μαθητές ειχαν την ευκαιρία να επισκευτούν, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Στ.Νιάρχος, το θωρηκτό Αβέρωφ, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ευγενίδιο Πλανητάριο, τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών καθώς και την πόλη του Ναυπλίου

Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο Χατζηπαρασκευάς Ευριπίδης με συνοδους την κα Καρβέλλη Κορνηλία και την κα Τσακμάκη Λαμπρινή


Θερινή λειτουργία σχολείου

Ενημερώνουμε ότι το σχολείο είναι ανοικτό καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Τετάρτη 09:00-12:00

StopbullyingΔώσε τέλος στον σχολικό εκφοβισμό!

Έχεις τη δύναμη.

Ακολουθήστε μας!

facebook logo 0  youtube