Στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων και προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού που απευθύνονται σε εφήβους, η ομάδα Θεάτρου La Strada δημιούργησε την εκπαιδευτική δράση: Επι-λέγω τον άλλον με comic

Η δράση έλαβε χώρα σήμερα 20/10/2021 σε 2 τμήματα της Β τάξης.

Οπως αναφέρει το δελτίου τύπου της θεατρικής ομάδας:IMG d54431a465c7519a06f6cb61d0c94d80 V COLLAGE

"Με κεντρικό άξονα το ηχητικό ντοκουμέντο συνδυάζουμε τη δραματική τέχνη και τα comic σε μια διαδραστική εξελικτική διαδικασία.

Διαλέξαμε σαν μέσο την εικονοποίηση της ιστορίας (comic) τα οποία αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο και κίνητρο που μπορεί να αφυπνίσει, να ενεργοποιήσει και να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία. Εκμεταλλευόμαστε το γεγονός ότι οι έφηβοι είναι εξοικειωμένοι με τη συγκεκριμένη τέχνη. Είναι ισχυρή η αλληλεπίδραση γραπτού λόγου και εικόνας και ο μαθητής μπορεί να ταυτιστεί συναισθηματικά με τους χαρακτήρες της ιστορίας.

Στόχος της διαδικασίας είναι τα ίδια τα παιδιά να δώσουν τη δική τους οπτική για την εξέλιξη της ιστορίας που θα τους δοθεί σε εικόνες. Αποσπασματικά θα δίνονται κομμάτια του ηχητικού ντοκουμέντου, και ζωντανή αφήγηση από τους ηθοποιούς.

Mε καθοδηγούμενους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς θα δραματοποιήσουμε όλες τις οπτικές της ιστορίας. Στην ολοκλήρωση της δράσης θα γίνεται αναστοχασμός προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα.

ΣΤΟΧΟΙ:

  • Καλλιτεχνικός στόχος της διαδικασίας είναι οι συμμετέχοντες να έχουν μια διαφορετική επαφή με την δραματική τέχνη και την τέχνη των comic.
  • Εκπαιδευτικός στόχος είναι η ανάπτυξη της αυτοεπίγνωσης, της αυτοπεποίθησης, της συναισθηματικής ταύτισης, της προσαρμοστικής ικανότητας, της κριτικής στάσης απέναντι στο εγώ και της αποδοχής του έτερου-άλλου, στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής διαδικασίας.

Η αληθινή ιστορία ενός νεαρού πρόσφυγα από τη Συρία γίνεται ο τρόπος γνωριμίας με τον «άλλον»"


Χριστός Ανέστη!

imagesdatafiles119194

StopbullyingΔώσε τέλος στον σχολικό εκφοβισμό!

Έχεις τη δύναμη.

Ακολουθήστε μας!

facebook logo 0  youtube