Σε μια συμβολική κίνηση για τις μέρες των Χριστουγέννων, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος καθηγητών του σχολείου μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και συναισθανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους diasσυμπολίτες μας, καλούν την σχολική κοινότητα να συμβάλει μέ όποιο τρόπο μπορεί στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένουν να δοθούν στην «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Λέσβου», ή αποία τα διανέμει σε συμπολίτες μας στη Λέσβο με προβλήματα διαβίωσης.

Καλούμε όσους μαθητές και γονείς επιθυμούν να προσφέρουν

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλατα, ζάχαρη, λάδι κ.α. (συσκευασμένα)
  • Είδη βρεφικής φροντίδας, όπως μπιμπερό, πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες κ.α. (συσκευασμένα)
  • Είδη πρωινού όπως κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι κ.α. (συσκευασμένα)

να τα παραδίδουν στο Γραφείο καθηγητών του σχολείου μας, καθημερινές από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ως και Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρες από 08:00 εως 12:00.

Τηλ επικοινωνίας: 22510 23738


"Ελληνική Ομάδα Διάσωσης"

http://www.eodathens.gr/

Μια οργάνωση που αποτελείται από εθελοντές, απλούς ανθρώπους που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, στελεχώνοντας μια ομάδα που παρέχει οργανωμένη βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σε συνεργασία με κρατικούς και άλλους φορείς.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΔ Αττικής σκοποί της είναι:

  • Η παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η αντιμετώπιση κάθε είδους καταστροφών φυσικών, τεχνολογικών ή άλλων και η δραστηριοποίησή του στις φάσεις της πρόληψης, της άμεσης επέμβασης, της αποκατάστασης και της ανοικοδόμησης. Η συμμετοχή στον πολιτικό σχεδιασμό και προστασία, όπως αυτή ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και η συνεργασία με κρατικούς ή άλλους φορείς.
  • Η συμμετοχή σε ομοσπονδίες με παρεμφερείς σκοπούς, καθώς και η συνεργασία με άλλες οργανώσεις σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.
  • Η οργάνωση, ο συντονισμός και η πραγματοποίηση επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης οποιασδήποτε μορφής και παροχή βοηθείας, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές, κοινωνικές ή άλλου είδους διακρίσεις.
  • Η εκπαίδευση σε διαδικασίες διάσωσης - αυτοδιάσωσης, παροχής βοηθείας, Πρώτων Βοηθειών και συναφών θεμάτων.
  • Η συμμετοχή σε αγώνες και διαγωνισμούς.
  • Η ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας και του πνεύματος εθελοντικής προσφοράς, η πρόληψη ατυχημάτων και συμμετοχή σε οργανισμούς και δράσεις με στόχο την πρόληψη, αποτροπή ή/και άμεση αντιμετώπιση αυτών.